Mogelijkheden

Dutch Composite Solutions is gespecialiseerd
in het vervaardigen van hoogwaardige carbon-composiet producten. Dit kunnen producten zijn waar zichtwerk (Carbon Finish) belangrijk is, maar het vervaardigen van zwaar belaste 
constructies is ook een mogelijkheid.
Wij hebben ervaring met zowel prototyping als stuk- en serie productie.

Product design

ilustratie render rigger

Het ontwerpen van een product is een mogelijkheid bij Dutch Composite Solutions. We beschikken over geavanceerde tekenprogramma’s waar in we de producten van idee tot visueel eindproduct uitwerken. Om een goed visueel beeld te kunnen scheppen kunnen er bewegende 3D simulaties gemaakt worden m.b.v onze tekensoftware. Vervolgens kunnen m.b.v  de tekeningen eventuele schaalmodellen worden gerealiseerd met een 3D printer. Voor meer informatie over onze faciliteiten op dit gebied kunt u contact met ons opnemen.

 

render rigger!!

Producten testen

 

Dutch Composite Solutions beschikt over interne mogelijkheden en een groot netwerk van bedrijven en instellingen dat een breed scala aan mogelijkheden biedt om producten  te testen en krachtmetingen te doen voor certificatie.

 

Polyester producten

foto rigger

Afhankelijk van de seriegrootte zijn serie producties van producten vervaardigd uit polyester ook een mogelijkheid bij Dutch Composite Solutions. Zowel het door ons laten ontwerpen en/of vervaardigen van de mal(len) als het aanleveren van de mal(len) is hierbij een mogelijkheid.

 

Epoxy producten

 

Onze specialiteit is het vervaardigen van carbon composiet producten, we hebben de middelen en kennis in huis om zwaar belaste constructies te vervaardigen evenals producten waarbij het aanzicht er meer toe doet. Naast carbon- epoxy producten zijn glas/aramide/basalt vezel epoxy producten een mogelijkheid. Dit hangt af van de specificaties waaraan het product moet voldoen. Van vacuüm infusie tot pre-preg lamineren, afhankelijk van de gewenste productiemethode kunnen wij de lay-up van de vezels en de ideale lamineermethode bepalen, evenals het bepalen van de epoxy die het meest geschikt is voor de betreffende toepassing.

De toepassing van andere harsen  is natuurlijk ook een optie.

 

Faciliteiten: 

- Autoclaaf
2.2m x 4.5m 200⁰C
8 bar

- Kleine oven

tot 120⁰C

- Oven
5m x 4m
tot 90⁰C

- Spuitcabine

 

Voor verdere vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie hiervoor ‘Contact’ in de menubalk boven.

Comments are closed.